Fara zilele de Luni. Scolile din Colorado incearca saptamana de 4 zile.

Toti elevii viseaza sa aiba o saptamana mai scurta si, aparent, aceasta dorinta va deveni realitate in Colorado, pentru mii de elevi, unde sute de scoli adopta saptamana de 4 zile, pentru a taia costurile si a atrage profesori noi in zona.

Colorado Brighton este una dintre cele 560 de scoli care va adopta saptamana de 4 zile. Conform directorului Chris Fiedler, astfel vor atrage in zona mai multi profesori care sa predea elevilor. Districtul Colorado spera sa economiseasca, astfel, pana la un milion de dolari, fara a mai fi nevoie sa plateasca profesorii suplinitori si autobuzele necesare. Se crede ca aceste economii vor creste in timp, pe masura ce administratorii vor gasi noi metode de a imbunatati eficienta.

Acestia sustin ca un milion de dolari este o suma mica din bugetul care ar putea fi economisit, insa, pe masura ce vor merge pe aceasta idee, vor gasi din ce in ce mai multe metode de a economisi bani. In fiecare scoala elementara a fost pus un consilier care sa aiba grija ca programul One-2-Web sa aiba succes in randul elevilor de scoala primara si de liceu.

Mai mult, acest fapt aduce si alte beneficii, pe masura ce profesorii vor avea mai mult timp pentru organizare, preparare si dezvoltare a lectiilor.

Pe de alta parte, casele cu un venit mic vor avea probleme in a plati un babysitter atunci cand copiii sunt liberi, insaa se cauta solutii in acest sens. Oficialii din district sustin ca va fi o schimbaare drastica pentru studenti, luand in considerare faptul ca ar putea plati pana la 30$ pe zi pentru fiecare copil, pentru zilele de Luni. Chiar si asa, suma economisita ar fi mult mai mare decat cea cheltuita.